Call Us

Call Us

BRILLENGLAZEN OOG Edam

De kwaliteit van de glazen is bepalend om goed en comfortabel te kunnen zien. Bij OOG Edam werken wij met een uitgebreid assortiment brillenglazen van de merken Hoya en Zeiss.Enkelvoudig of multifocaal

Wanneer u op afstand of van dichtbij niet scherp ziet, dan bieden enkelvoudige glazen meestal de oplossing. Dat is vooral bij jonge mensen het geval. Wanneer u boven de 40 jaar bent is de kans groot dat ook het lezen wat lastiger wordt. Als u zowel op afstand als met lezen correctie nodig hebt, dan kunnen multifocale glazen daarvoor de oplossing bieden. Multifocaal betekent dat er meerdere sterktes in het glas zijn. Met het bovenste deel kijkt je in de verte, met het onderste deel lees je. Hoe de overgang is van het verte- naar het leesgedeelte, bepaalt mede de kwaliteit van het glas, en dus de prijs.


Beeldscherm en Office

Glazen voor een beeldscherm of voor gebruik op kantoor zijn speciaal ontwikkeld voor dichtbij en tussenafstanden. Daardoor zijn deze glazen bij uitstek geschikt voor beeldschermgebruik op kantoor of thuis. De glazen bieden het voordeel dat ze de drager een breder zicht bieden. In tegenstelling tot bij het gebruik van multifocale glazen achter een beeldscherm, geven beeldschermglazen niet alleen een beter en comfortabeler zicht, maar ook waarborgen ze een goede ergonomische houding. Dit kan specifieke klachten voorkomen zoals:


     Vermoeide ogen

     Hoofdpijn

     Nek of schouderpijn

     Branderige ogen

     Wazig zicht